Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Wellness dovolená

Relaxační technika pomocí horkých kamenů
Autor: Basques

Na jihovýchodě Evropy na Balkánském poloostrově leží Bulharsko, země, která je svou plochou srovnatelná s Portugalskem. Klima je tu kontinentální, na jihu je cítit středozemní vliv. Bulharsko má nádhernou a různorodou přírodu – masivní horské vrcholy, jezera a řeky, idylická údolí, šťavnaté louky a nekonečné dálky.

Vedle aktivních a plážových druhů dovolené je země vhodná také pro wellness dovolenou. Je zde kolem 150 pramenů minerálních vod, které mají různou mineralizaci a teplotu. Od nejchladnějšího pramenu Vonesta Voda s 12 stupni až po Geyzir v Sapareva Banja se 100 stupni Celsia. Kromě toho jsou v Bulharsku mnohá místa s léčivou půdou všech druhů ve vnitrozemí, a bahnem na pobřeží moře z limanového jezera.

Mezi druhým největším městem u Černého moře, Burgas, a známým letoviskem Slunečné pobřeží, leží Pomorie – jedno z nejoblíbenějších lázeňských míst. Důležitou součástí pro léčebné procedury je zde cenné limanové bahno. Další výhoda Pomorie: vzduch je zde velmi čistý a obohacený o brom, jód, kalcium a chlór.
Odpočinkovou wellness dovolenou můžete strávit na černomořském pobřeží i v letoviscích Varna, Zlaté Písky, Svatý Konstantin, Albena nebo Elenite. A všude za poměrně příznivé ceny.

Ve vnitrozemí je mnoho lázeňských míst s bohatou květenou a cennými minerálními prameny. Je zde propojena stará tradice léčebných metod s moderní balneologií a spa. Při balneoterapii je minerální voda používána k osvěžení, zlepšení krevního oběhu, stimulaci imunitního systému a to vše vede k vyčištění těla od škodlivých látek.

Balneologické lázně mají v Bulharsku dlouholetou tradici. Již dřívější obyvatelé, kteří obývali bulharskou zemi, udělali z pramenité vody kult. Tato tradice byla poté převzatá Římany a Řeky, kteří tuto vodu posvětili. Léčebná síla přírody je nadále nepostradatelnou součástí bulharského všedního dne. Dokonce i hlavní město Sofie má svou minerální vodu, která je užívána k pití a k balneologickým procedurám.

Při wellness dovolené se můžete nechat hýčkat parními koupelemi, masážemi, zkrášlovacími procedurami a tím se zbavit všednodenního stresu. Jsou zde bohaté fitness programy, balneologie, rehabilitace, a kromě toho můžete navštívit i mnohé historické a kulturní památky, můžete se seznámit s bulharským folklórem, který kompletní wellness programy doplňuje.
Ponořte se do pocitů tělesného a duševního ozdravění, to vše a za přítomnosti zkušených lázeňských lékařů a vyškolených terapeutů.

Termální voda z bohatě se vyskytujících pramenů a spousta balneoterapie jsou balzámem pro unavené a napjaté tělo. Teplé koupele s esenciálními oleji jsou dobré pro relaxaci svalů. Bahno a řasy působí léčivě na pokožku. Různé masáže mají léčebný účinek nebo snižují stres, odreagování poskytne osvěžující sauna, sklenice minerální vody nebo šálek bylinkového čaje před procedurou.

Místo

Pomorie 42° 33' 21.51" N, 27° 38' 32.2296" E
Location

Bulharsko na Facebooku