Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Nabídka aktivit u moře

Slunečné pobřeží - aktivity
Autor: Zloster

Surfování, vodní lyže, plachetnice, jízda na banánu nebo vodním skútru, jezdecká škola, tenis, plážový volejbal, lukostřelba, kuželky – nabídka sportovních a rekreačních aktivit je u Černého moře opravdu nekonečná.

Obecně platí, že největší nabídka aktivit je v letoviscích mezi Slunečným pobřežím a Burgasem. V centrech jižně od Burgasu se sice nemůžete věnovat těm nejmódnějším sportovním aktivitám, ale běžné letní sporty tu provozovat můžete.

Písečné, pozvolna se svažující pláže, jsou typické pro pobřeží na jihu Bulharska. Potápěči a milovníci šnorchlování tu ale asi budou zklamaní, a proto by se měli vypravit raději na skalnaté severní pobřeží poblíž rumunských hranic.

Také lázeňská centra svou nabídku wellness stále rozšiřují. Orientují se převážně na dospělé, kteří mohou využít blahodárné účinky teplých minerálních pramenů, které vyvěrají opravdu "všude". Z procedur si můžete vybrat aromaterapii, bahenní a léčebné zábaly, inhalace anebo masáže. Léčebné minerální prameny pomohou revmatikům, alergikům a pacientům s dýchacími obtížemi.

Stále větší oblibě se těší výlety do okouzlujících krajů kolem pobřeží, původních vesnic ve vnitrozemí a přírodních rezervací. Záleží jen na vaší peněžence a fyzické zdatnosti, zda podniknete výlet na horském kole, na koni nebo po svých.

Nabídka aktivit u moře

Bulharsko na Facebooku