Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Lyžařský areál Borovec, 2. část

Středisko Borovec a jedna ze sjezdovek
Autor: orgelouse

Lyžařská oblast je rozdělena do tří menších skiareálů. První areál zahrnuje svahy Sitnjakovo a Martinovi Baraki a nabízí zábavu na modrých, červených a černých svazích o celkové délce 19 km. Druhý lyžařský areál Jastrebec je určený spíše pro náročnější lyžaře. Zde se také konají i mezinárodní lyžařské závody. Třetí lyžařský areál Markučika se rozprostírá v nadmořské výšce 2145 - 2550 metrů a nabízí ty nejlepší sněhové podmínky. Jeho sjezdovky slouží k pořádání soutěží v obřím slalomu.

Borovec nabízí opravdu široký výběr nejrůznějších druhů ubytování, obchodů a restaurací podle vlastní chuti a výběru. K dispozici je 10 hotelů o kvalitě dvou až čtyř hvězdiček, 2 prázdninové vesničky s dřevěnými bungalovy a chatami ve stylu srubů. Kromě obvyklých zábavních zařízení zde mají některé hotely i plavecký bazén a saunu.

Nabídka aprés-ski a zábavy je v Borovci opravdu široká. Tady se rozhodně nechodí spát brzy večer. V barech, diskotékách a v nočních klubech tak mají každou noc mnoho hostů. Lyžařské karnevaly a folklórní večery nabízejí příjemnou zábavu, kde se můžete připojit k tančení starých bulharských lidových tanců.
Měli byste také ochutnat místní kulinářské speciality, korunované ochutnávkou vynikajícího bulharského vína. Lyžování je zde jen jedním způsobem, jak si dokonale užít toto krásné místo.

Výlety s průvodcem po malebné horské scenérii v pohoří Rila, například k sedmi rilským jezerům a na vrcholek Maljovica, jsou další zajímavé možnosti. Stejně jako návštěva sídla bývalého cara v Bistrici nebo ke klášteru Rila, založeného v 10. století, či do starého města Melnik, známého především díky svým vynikajícím vínům. Pokud nemáme ještě dost pobytu na čerstvém horském vzduchu, a chcete mít úplně jasnou hlavu, vydejte se ještě do lázní Dolna Banja, které se nacházejí asi 20 kilometrů od Borovce.

Geografie: 

Místo

Melnik 41° 31' 23.9628" N, 23° 23' 37.5648" E
Location

Bulharsko na Facebooku