Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Lyžařský areál Borovec, 1. část

Borovec, původně letní sídlo a lovecký revír bulharské aristokracie, je dnes mnohem více mezinárodně známý svými vynikajícími lyžařskými sjezdovkami a běžkařskými tratěmi. V současné době je to bulharské lyžařské středisko číslo 1 a zároveň domov bulharských lyžařských mistrů. V letech 1981 a 1984 se zde pořádaly závody Světového poháru v alpském lyžování a v roce 1993 mistrovství světa v biatlonu.

Borovec se nachází na krásných severních svazích pohoří Rila v nadmořské výšce 1350 metrů nad mořem na úpatí rozsáhlého lyžařského areálu s 2 925 m vysokou horou Mussala, nejvyšší horou na celém Balkánském poloostrově. Lyžařské podmínky jsou zde perfektní, klima je ideální. V nejchladnějším měsíci leden se teploty pohybují kolem minus 5 stupňů Celsia.

Rozvinutá síť lyžařských areálů, sjezdovky a běžkařské tratě jsou vhodné pro všechny úrovně zdatnosti a schopnosti zimních sportovců. Můžete se tu věnovat jak lyžování sjezdovému, tak běžkařskému, skokům na lyžích, biatlonu, freestylovému lyžování a dokonce i lyžování akrobatickému. A teprve až objevíte zdejší jedinečnou krásu této vysokohorské oblasti, pochopíte, že toto místo je opravdovým lyžařským rájem na zemi.

Mezinárodně uznávaná lyžařská škola má více než 200 lyžařských instruktorů. Mnozí z nich byli dříve známí jako profesionální lyžařská esa a všichni se také s klienty dorozumí těmi nejčastějšími evropskými jazyky. Kurzy pro lyžování sjezdové i běžkařské jsou organizovány individuálně nebo ve skupinách, a pro opravdové nadšence nabízí lyžařská škola Petara Popangelova za účasti deseti vysoce kvalifikovaných instruktorů i speciální kurzy na úrovni světových šampiónů.

Ani na ty nejmladší lyžaře se zde samozřejmě nezapomnělo. Například v hotelu Rila nabízejí denní hlídání dětí ve věku již od dvou let a vedle již čeká mateřská lyžařská školka pro děti ve věku 4 - 7 let. Půjčovny lyží a ostatního vybavení, jako je kupříkladu snowboard nebo sáně, jsou vám k dispozici v těsné blízkosti stanice lanovky.
Horská služba dbá v tomto středisku nepřetržitě a spolehlivě na zabezpečení veškerých služeb.

Místo

Borovec 42° 15' 54.018" N, 23° 36' 25.9956" E
Location

Bulharsko na Facebooku