Jste zde

Domů » Pláže

Dovolená v Bulharsku

Dá se říci, že dovolená je pátým ročním obdobím, bohužel ale tím nejkratším. Bulharsko je země, kde dostanete opravdu všechno, po čem během dovolené jen můžete zatoužit. Pláže, slunce a moře. Tuto rekreaci pro celou rodinu dozajista pořídíte za přijatelnou cenu, můžete tady také zažít nekonečné "house party", pro mladé věkem i srdcem, a taktéž ti, co upřednostňují single dovolenou, si zde přijdou na své.

Prosluněné pláže jsou tou největší zdejší "devízou", moře u pobřeží je mělké a přímo ideální pro rodiny s dětmi. Obzvláště atraktivní je letovisko Zlaté Písky v blízkosti Varny, třetího největšího města v zemi. Kromě toho tady bezesporu platí tvrzení, že čím menší místo, tím více je populární. Jako například Albena, čistě hotelový komplex, nebo také místa Obzor a Ravda, která teprve získávají na atraktivitě pro cestovní ruch.

Za turisticky nejoblíbenější regiony se dají v Bulharsku označit zejména pobřeží Černého moře (Slunečné pobřeží, Svatý Konstantin a mnoho dalších letovisek u moře) a také Rodopy (rozmanité a zajímavé pohoří v jižním Bulharsku), kde milovníci lyžování a après-ski party mohou strávit příjemnou zimní dovolenou.

Bulharsko na Facebooku