Jste zde

Domů » Albena

Dovolená v Albeně

Pláž a část letoviska Albena
Autor: Cosmin Prund

Albena je jedním ze tří velkých letovisek na bulharském pobřeží Černého moře. Je to místo s moderní architekturou, ale také s krásnou okolní přírodou. Šetrnosti k životnímu prostředí je zde věnována veliká pozornost. Proto zde najdete čisté, široké písečné pláže, téměř křišťálově průzračné moře a čistý vzduch. Relaxační a osvěžující koupání v moři můžete vystřídat procházkou v nedalekém lese Balata.

Už jen samo podnebí je v Albeně dostatečným důvodem ke strávení dovolené na tomto místě. V létě se teplota vzduchu pohybuje mezi 23 až 28°C, teplota vody dosahuje kolem 25°C. Co může být ještě lepšího?

Albena láká hlavně mladé lidi a rodiny s dětmi. Najdete zde rozsáhlou nabídku sportovních zařízení pro aktivní dovolenou. Odvážlivci mohou vzlétnout a stoupat s motorovými draky do vzduchu nebo se vznášet na padácích přes zemi, moře a pláže. Pro zábavu dětí je připraveno mnoho programů a nejrůznějších atrakci a i pro zdraví návštěvníků nabízí Albena široký výběr lázeňských procedur. Samozřejmě, že se v Albeně nezapomíná ani na milovníky folklóru a konají se zde různá kulturní představení.

V Albeně najdete ubytování ve všech cenových relacích, v různých kategoriích. Nabídky se pohybují od čtyřhvězdičkových hotelů, přes hotely tří a dvouhvězdičkové až k bungalovům a kempům. Restaurace na pláži i restaurace s venkovskou atmosférou nabízejí národní i mezinárodní kuchyni, čerstvě ulovené ryby a další mořské plody.

Geografie: 

Bulharsko na Facebooku