Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Bulharsko - zábava

Bulharské hlavní město a noční klub

Milovníci nočního života najdou velký výběr diskoték, barů, hospůdek a různých zábavních podniků především na pobřeží Černého moře a v hlavním městě Sofie.

Na pobřeží si návštěvníci mohou zajít na některou z mnoha nových diskoték, nebo zavítat do starších, už zavedených podniků. Čilý noční život tu panuje především v letních měsících. K nejoblíbenějším klubům na Slunečním pobřeží patří diskotéky Lazure, Iceberg a Golden Apple.

Ve Zlatých Píscích čekají na zábavychtivé návštěvníky diskotéky Bonkers, Malibu a Pliskas. Také většina hotelů v Albeně nabízí zábavu na diskotékách a v koktejlbarech, kde mohou návštěvníci tančit a flirtovat až do rána.
V téměř každém bulharském letovisku se nachází kasino, ve kterém mohou návštěvníci zkusit štěstí ve hře.

Ve vnitrozemí vládne nočnímu a kulturnímu životu hlavní město Sofie. Tady se daří undergroundu i "vysokému" umění. Kdo má rád klasiku, jistě si zajde do Kulturního paláce, na operu, do Národního divadla Ivana Vazova nebo Satirického divadla. Kdo se chce bavit, vyrazí na diskotéku Neron nebo Spartacus. V Sofii patří mezi nejoblíbenější noční kluby "SinCity".

Kromě velkých měst přitahují turisty také folklorní slavnosti v malých městech a vesnicích. Tam najdou také "obyčejné", ale vynikající restaurace, ve kterých se servírují tradiční a poctivé bulharské pokrmy.

Bulharsko na Facebooku