Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Bulharsko - nabídka sportů

Bulharsko - nabídka sportů

Rozmanitá bulharská krajina umožňuje téměř každému sportovci, aby se zde mohl věnovat své oblíbené aktivitě. Od pěší turistiky přes lyžování na horách až po potápění nebo vodní lyžování na pobřeží Černého moře.

Severní skalnaté pobřeží u hranic s Rumunskem patří k nejoblíbenějším lokalitám potápěčů. Kromě potápění patří ke standardu většiny přímořských letovisek také vodní lyžování, paragliding, plachetnice, surfování, skluzavky nebo šlapadla.

Ale aktivní dovolenou může v Bulharsku strávit i ten, kdo vodu nemá moc v lásce. Může totiž podnikat dobrodružné výpravy do vnitrozemí. Díky pěší turistice poznáte i odlehlé oblasti Balkánu nebo pohoří Rodopy. Na kole je poznávání místních krás ještě rychlejší, ale člověk má stejně pocit, že pořád objevuje něco nového. Bohatou bulharskou přírodu je možné obdivovat i z koňského hřbetu, protože mnoho hřebčínů po celé zemi půjčuje koně na vyjížďky.

Nejvyšší hory Rodop a Rily bývají pokryty sněhem a přitahují tak milovníky zimních sportů (např. střediska Pamporovo, Borovec, Bansko nebo Maljovica). Ze sportu činí krásný zážitek také jedinečná bulharská příroda. Ta je až moc krásná na to, aby si v ní člověk zahrál „jen“ tenis, squash nebo minigolf – i když i takové možnosti Bulharsko nabízí.

Bulharsko - nabídka sportů

Bulharsko na Facebooku