Jste zde

Domů » Pláže

Bulharské pobřeží a aktivity

Surfování v Bulharsku
Autor: Dunedin NZ

Jachting, surfování, vodní lyžování, jízda na vodním banánu, vodní lyžei, tenis, plážový volejbal, jízda na koni, lukostřelba, kuželky – nabídka sportovních a dalších volnočasových aktivit na bulharském pobřeží je velmi bohatá.

Obecně platí, že největší nabídku najdete v letních destinacích mezi Sluneční pláží a Burgasem. Jižně od Burgasu naleznete více klasické služby než než módní sportovní aktivity. Pobřeží na jihu má na rozdíl od většiny ostatních letovisek v Bulharsku mírně se svažující vstup do moře – proto není toto místo vhodné pro potápění. Potápěči si naopak mohou libovat u skalnatého severního pobřeží u hranic s Rumunskem.

Pláže celého Slunečního pobřeží jsou rájem také pro děti – ty zde najdou klouzačky do vody, vodní šlapadla, kánoe, skákací hrady a třeba minigolf.
Vzrůstající oblibě se těší také výlety do zajímavého okolí, do původních vesnic ve vnitrozemí a klidných přírodních rezervací. O tom, zda se na prohlídku vydáte na horském kole, na hřbetu koně nebo pěšky, rozhodnují pouze vaše tělesné a finanční možnosti.

Pro dospělé návštěvníky je zde stále rostoucí nabídka lázeňských center, která přinášejí blahodárné účinky termálních pramenů. Tyto teplé minerální prameny vyvěrají po celé délce pobřeží. Lázeňské terapie jsou různorodé – od aromaterapií, přes bahenní zábaly až po inhalace a masáže. Minerální léčivá voda pomáhá např. při alergiích, revmatismu nebo dýchacích obtížích.

Jachting v Bulharsku
Autor: wetterrolf

Bulharsko na Facebooku