Jste zde

Domů » Pláže

Bulharská města

Bulharská Sofia s katedrálou

Hlavním a největším městem Bulharska je Sofia. Toto město s významnou katedrálou sv. Alexandra Něvského je oblíbeným výletním cílem mnoha turistů. Ve městě stojí také univerzita z roku 1888 a několik dalších vysokých škol, divadla, muzea a jiné kulturní instituce.

Přístavní letovisko Varna (v letech 1949 - 1956 se jmenovalo Stalin) je třetím největším bulharským městem. Nejvýznamější památkou je katedrála Nanebevzetí Panny Marie z roku 1896, na náměstí Metrepolit Simeon v centru města. Oblíbeným cílem místních obyvatel i návštěvníků je zahrada Morska Gradina o rozloze 80 hektarů, kde se často v letních měsících pořádají koncerty.

Nesebar je malé městečko na pobřeží Černého moře. Ve staré městské čtvrti se nachází mnoho ruin a také domy postavené ve starém původním bulharském stylu. Cihlově zděné přízemí a horní patro z dřevěných latí. Stará městská část se nachází na ostrově a je spojena s novou čtvrtí dvouproudým mostem. Odtud se dostanete přes širokou plážovou promenádu na Slunečné pobřeží.

Letní destinace Zlaté písky se nachází jen 20 km od města Varna. Rekreační komplex nabízí více než 100 hotelů a 4 km dlouhou písečnou pláž. Letovisko se během posledních několika let rozvinulo v rušné místo s bohatým nočním životem. Nabízí více než deset diskoték, různé karaoke bary a živá vystoupení slavných hvězd.

Malé městečko Pomorie, asi 20 km severně od Burgasu, leží na skalnatém poloostrově. Již několik let zde probíhá obrovský stavební boom, centrum města bylo nově opraveno z evropských fondů. Zdejší pláže nejsou tak krásné, jako ve Zlatých píscích nebo na Slunečném pobřeží. Doporučujeme návštěvu léčebných lázní, kde používají bláto z jezera Pomorie pro lékařské aplikace.

Bulharský Nesebar
Autor: AndrewPrime

Bulharsko na Facebooku