Jste zde

Domů » Pláže

Bulharská letoviska

Bulharské pobřeží Černého moře
Autor: specialplan

Turistům jsou otevřeny v přímořských letoviscích a pobřežních městech různé typy ubytování: od kempů přes soukromé penziony a apartmány, bungalovy, až po čtyř- a pětihvězdičkové hotellové komplexy. Navíc jsou téměř na všech plážích v Bulharsku výborné podmínky ke koupání a k relaxaci, díky získanému ocenění za kvalitu Modrou vlajkou.

Některá významnější letoviska:
Djuni
Velká a dobře chráněná zátoka, kde se nachází obec Djuni (duny), je ideálním místem pro jachtaře, plavce i surfaře. Na pláži je opravdu hezky a čisto, půvabné jsou prázdninové vily a hotely v tradičním bulharském stylu. Najdete tady i malý přístav, bazén s mořskou vodou, sportovní zařízení, hřiště a různé možnosti stravování. To vše dělá Djuni útulným a ideálním letoviskem pro rodinnou dovolenou. Velmi blízko je odtud k ptačímu ráji u jezera Alepu.

Elenite
Prázdninová vesnička Elenite se nachází severně od Slunečního pobřeží (Slnčev Brjag), v malém zálivu a nabízí vynikající ubytování ve více než dvou stovkách klidných vilek a v několika hotelech.
Vpředu se rozprostírají krásné a čisté písečné pláže, restaurace, bary a noční kluby. Tenisové kurty, bazén a obchody zde najdete také.

Sluneční pobřeží
Přímořské letovisko Sluneční pobřeží se nachází v široké zátoce a je to největší oblast pro rodinnou rekreaci na pobřeží Černého moře. Podél osmi kilometrů písečných pláží se nachází více než stovka hotelů, četné vily, několik kempů a více než 130 restaurací. Je tu opravdu velice bohatý výběr.
Zde si každý může najít to, co potřebuje k dovolené: relaxaci, sportovní aktivity, pestrý zábavný program, skvělé jídlo a pití.

Rusalka
Prázdninová vesnička, komplex bílých vil na sever od mysu Kaliakra, nabízí poněkud klidnější alternativu k větším střediskům u Černého moře. Rusalka je ideálním místem i pro aktivní klubovou dovolenou. Pod vysokými, před větrem chránícími vápencovými útesy hosté najdou malé písečné pláže.

Riviera
Bezprostředně u Zlatých Písků (Zlatni Piasaci) sousedí hotelový komplex Holiday Club Riviera se soukromou pláží a s krásným starým parkem. Výběr hotelů je tu od dvou do pěti hvězdiček. Také tu naleznete restaurace, noční klub, diskotéku, saunu, plavecké bazény anebo balneoterapii s fitness centrem.

Svatý Konstantin
Mezi Zlatými Písky na severu a Varnou na jihu je tradiční lázeňské středisko Sveti Konstantin.
Hosté zde mohou spojit ideálním způsobem svou dovolenou s pobytem v lázních. Termální prameny a minerální vody jsou klíčem k tomuto lázeňskému odpočinku v hojně navštěvovaných centrech balneoterapie. Ve zkratce se dá pouze uvést, že tady najdete krásné parky a klidné zátoky podél pláže.

Mezi další vyhlášená letoviska patří Zlaté písky, Albena, Sozopol, Nesebar, Varna nebo Pomorie.

Místo

Djuni 42° 22' 15.9132" N, 27° 42' 36.7272" E
Location

Bulharsko na Facebooku