Jste zde

Domů » Zlaté Písky

Zlaté Písky a zábava, 1. část

Bulharské Zlaté Písky a jedna z pláží

Zlaté Písky nebo-li bulharsky Slatni Pjasaci, se vyznačují jemným zlatavým pískem na 3,5 kilometrů dlouhé a až 100 metrů široké pláži, kde je téměř vždy od května do října zaručeno sluníčko. Léta jsou zde dlouhá a teplá s teplotami v sezóně 27°C a více. Neustále zde však fouká jemný a osvěžující vánek, přicházející od moře. Teplota vody v červenci a v srpnu je na Zlatých pískách kolem 24°C a to je velmi příjemné.

Pro aktivní rekreanty jsou zde vynikající podmínky pro windsurfing, vodní lyžování, plachtění, potápění, paragliding a mnoho dalších sportů. Dále tu najdete kryté a venkovní bazény, tenisové kurty, jízdu na koni, cyklistické stezky, bowling, stolní tenis, volejbal anebo basketbal. I kino, venkovní divadlo a kasino čekají na vaši návštěvu.

Voda, pláž i vzduch jsou pravidelně sledovány podle náročných kritérií ochrany životního prostředí. Na Zlatých pískách vlaje vždy Modrá vlajka. Odpovědný přístup k životnímu prostředí ukazuje na Slatni Pjasaci ještě na jednu věc, kterou se místní dostali o nějaký ten krok napřed. Jsou zde v provozu ekologické solární taxi, elektrický vláček nebo velo rikša.

Zlaté písky jsou velmi vhodné pro děti, které se mohou bez obav koupat v klidných vodách Černého moře. Mohou také vyzkoušet jízdu na poníkovi, minigolf, lukostřelbu, tenis a mnoho dalších aktivit. Městem projíždí i dětský vláček, pořádají se zde dětské diskotéky nebo akce s oblíbenými dětskými postavičkami.
Pro rodiče, kteří by si chtěli sami užít čas na odpočinek, je k dispozici denní hlídání dětí se zkušenými vedoucími.

Pro malé i velké návštěvníky tu byl postaven první zábavní vodní park v Bulharsku. Jmenuje se Aquapolis a nachází se na severozápadním konci Zlatých písků. Je zařízen v maurském stylu a nabízí nádherný výhled na moře a celé okolí. Je zde k dispozici 3000 míst a je otevřen od května do září.

Kulturní a informační centrum nabízí velmi širokou nabídku různých kulturních akcí. Pod širým nebem se například pořádají ukázky lidových tanců a koncerty lidové hudby. V rámci mezinárodního festivalu Varnensko liato je možné shlédnout různá baletní a operní představení. Dále se zde pořádají například módní přehlídky nebo nejrůznější výstavy.

Geografie: 

Místo

Vodní park Aquapolis 43° 16' 52.2516" N, 28° 2' 12.0408" E
Location

Bulharsko na Facebooku