Jste zde

Domů » Zlaté Písky

Zlaté Písky

Zlaté Písky a jedna z pláží

Jedním z největších turistických středisek na severním pobřeží Bulharska jsou Zlaté Písky. Nachází se asi 17 kilometrů severně od města Varna a 500 kilometrů východně od bulharského hlavního města Sofie.

Podle staré legendy zde na pobřeží piráti zakopali velký zlatý poklad. Země se na ně ale rozzlobila a přeměnila zlato v nádherný písek. Tak prý vzniklo krásné a kilometry dlouhé, na některých místech až 100 metrů široké pobřeží, které je pokryté krystalovým pískem.

Zlaté Písky nabízí nejen krásné pláže, ale také nádherně čistou a klidnou vodu Černého moře. Pláže se celkem rychle svažují do moře, proto je toto místo oblíbené především u milovníků vodních sportů. Můžete zde vyzkoušet například jízdu na vodních skútrech, plachtění nebo vodní lyže. Malé zátoky, které se podél celého pobřeží nacházejí, jsou zase vhodné pro děti a začátečníky.

Místní infrastruktura se bez přestání modernizuje. Každý rok se rekonstruují staré hotely a vznikají zde moderní hotelové komplexy, které nabízejí velký luxus a komfort. Každý hotel má minimálně jeden bazén, tělocvičnu, restauraci nebo bar a nabízí nejrůznější služby.

Zlaté Písky jsou oblíbené hlavně díky místnímu příjemnému podnebí, jedinečným přírodním parkům a zdrojům minerální vody. Tato voda se používá při různých balneologických a wellness procedurách. Ty po celý rok nabízí například hotely Ambassador, Iberostar Izgrev, Obzor Helios Spa anebo Admiral Hermitage.

Geografie: 

Bulharsko na Facebooku