Jste zde

Domů » Slunečné pobřeží

Slunečné pobřeží

Slunečné pobřeží - část pobřeží

Prsty se zaboří do jemného, světle žlutého písku, oko se kochá pohledem na zelené pahorky a pokožku lechtají teplé sluneční paprsky. Letovisko Slunečné pobřeží (bulharsky Слънчев бряг - Slantchev Briag), které se nachází asi 35 km severně od města Burgas u pobřeží Černého moře, si své jméno opravdu zaslouží.

Nádherné písečné pláže, nepřeberné množství nejen vodních sportů, zábava a prvotřídní hotely. To vše jsou "ingredience", ze kterých se skládá ideální dovolená. Až 11 hodin slunečního svitu denně v letních měsících hýčká pobřeží, kde se nachází také město Nesebar se stovky let starou historií a kulturou.

Pod žhnoucími paprsky slunce najde jistě každý to, co hledá a potřebuje k příjemnému strávení dovolené. Pokud toužíte po zábavě, čekají na vás přes den úžasné pláže se širokou nabídkou sportů. Večer zase můžete vyrazit do hospůdek nebo na diskotéky do klubů, kde se hrají různé hudební styly.

Pokud hledáte klid, můžete obdivovat panenskou přírodu na jihu černomořského pobřeží, kde vám několik chráněných přírodních oblastí zaručí klid a samotu. Zajímáte-li se o kulturu, zamiřte do nedalekých starých měst Nesebar a Pomorie, která ukrývají římské, byzantské a osmanské stavební památky.
Rozmanitou bulharskou kuchyni, ale i pohostinnost a zvědavou otevřenost obyvatel poznáte v některé z mnoha malých restaurací a hospůdek.

Slunečné pobřeží

Bulharsko na Facebooku