Jste zde

Domů » Ravda

Ravda

Ravda - pláž

Ravda je klidná turistická destinace, která leží severně od Nessebaru, v těsné blízkosti jeho velkých hotelových komplexů. Burgas je vzdálený asi 30 kilometrů a letovisko Slunečné pobřeží pouhých pět kilometrů. U Ravdy se nachází nádherná, asi jeden kilometr dlouhá, pláž s jemným pískem. Tato malá vesnička se již před lety začala orientovat na cestovní ruch. I přesto to zde není tak přeplněné jako na jiných místech u Černého moře.

Městečko je charakteristické harmonickým spojením moderní a tradiční architektury. Turistům je zde k dispozici široká nabídka výhodného ubytování v malých rodinných hotelech, penzionech, bungalovech i v soukromí. Ravda je oblíbená nejen kvůli nízkým cenám, ale také pro útulnost a pohostinnost místních obyvatel. Příjemná a pozorná obsluha je zde vždy samozřejmostí.

Letovisko je obklopené dvěma malebnými zátokami. Nachází se zde nádherné pláže s jemným zlatavým pískem, které se postupně svažují do moře. Na plážích je k dispozici všechna potřebná infrastruktura – záchranáři, plážové bary, lehátka se slunečníky, šlapadla a další. Kdo má raději klid, může si najít osamocené a nerušené místečko mezi skalami.

Kromě klidu a odpočinku nabízí Ravda také nejrůznější aktivity plné pohybu a vodní sporty. Vyzkoušet můžete například potápění, jízdu na koni, windsurfing, kitesurfing, jízdu na vodních lyžích a skútrech, bunde dumping nebo fitness. Okolí ve vnitrozemí se výborně hodí pro turistiku. Nabízí se také jednodenní výlety do okolních historických měst a vesniček.

Při dovolené v Ravdě určitě musíte navštívit navštívit Nessebar anebo Zlaté Písky, které jsou dobře dostupné veřejnou dopravou nebo taxíkem. Především Staré město Nessebaru s jedinečnou architekturou a s mnoha památkami je nádherným zážitkem. Ve Zlatých Píscích si zase můžete užít divokou zábavu na diskotéce nebo v musicbaru.

Geografie: 

Bulharsko na Facebooku