Jste zde

Domů » Pláže

Pobřeží Černého moře

Černé moře v Bulharsku
Autor: urbanlegend

Bulharsko je charakterizováno svou přírodní a nefalšovanou krásou a je ideální zemí pro dovolenou jak v létě, tak i v zimě. Na 376 kilometrů dlouhém pobřeží Černého moře jsou krásné, písečné pláže se zlatým pískem, které patří k těm nejkrásnějším v celé Evropě. Táhnou se opravdu na míle daleko a většinou pozvolna spadají do moře. Každý rok tady tráví uprostřed přírody tohoto pobřeží, obklopeným zelenými svahy hor, svoji dovolenou stovky tisíc rekreantů.

Na pobřeží Černého moře můžete nalézt nejen překrásné pláže, proložené klidnými zátokami a romantickými pobřežními městy. Tady si můžete vychutnat i lahodné pochoutky z ryb a z jiných mořských živočichů. Pro ty, kdo hledají něco typicky místního a šarmantního, je zcela určitě tím nejvhodnějším cílem třeba město Varna. Krásné přístavy i ospalé, malebné rybářské vesnice vás v Bulharsku jedině mile překvapí.

Slunce, moře a písek, středomořská atmosféra, středomořské podnebí, a to vše bez přeplněných pláží. Černé moře byste měli rozhodně vyzkoušet. V letní sezóně tu bývá více než 300 hodin slunečního svitu. Není divu, že, Římané kdysi toto moře nazývali Pontus Euxinus nebo-li "Pohostinné moře".

Bezpečné a křišťálově čisté moře, jehož příčinou je jen malý příliv, je vysloveně ideální pro plavání a potápění. Voda má nízký obsah soli a je zde absolutní bezpečí před mořskými dravci nebo popálení medúzami. Pobřeží je stejně rozmanité jako celá země. Ploché otevřené pláže se střídají s malými, romantickými, smaragdově zelenými zálivy, vysokými písečnými dunami a dech beroucími útesy.

Místo

Varna 43° 11' 57.1164" N, 27° 55' 22.1232" E
Location

Bulharsko na Facebooku