Jste zde

Domů » Obzor

Obzor a Kamčija

Část letoviska Obzor
Autor: PaGn

Jižně od města Varna se nacházejí dvě oblíbená turistická střediska, Kamčija a Obzor. Obzor nabízí ideální kombinaci mezi mořem a horami, místní 8 km dlouhá pláž totiž těsně sousedí s nádhernou hornatou a lesnatou krajinou.

Žije zde pouhých 2 500 obyvatel a asi jedna třetina z nich mluví řecky. Jsou velmi milí a pohostinní, téměř každá domácnost nabízí soukromé ubytování. V letní sezóně je zde volných pokojů většinou nedostatek. Kromě toho je zde k dispozici ještě motel a pěkný kemp. Velmi dobrou bulharskou kuchyni nabízí v restauraci Badema, která se nachází hned za kempem.

Kamčija leží asi 25 kilometrů jižně od Varny. Místo je pojmenováno podle řeky, která zde ústí do Černého moře. V její deltě se nachází chráněná krajinná rezervace Longoza s nádhernými nedotčenými, téměř tropickými lesy a neuvěřitelným porostem leknínů. Koupání přímo u ústí řeky se nedoporučuje.

Turistům je v Kamčiji k dispozici pár hotelů. Na deset kilometrů dlouhé pláži s jemným pískem se nachází i několik kempů. Několik kilometrů od Kamčije leží vesnice Staro Orchajovo a Škorpilovci. Tady sice nestojí žádné velké hotely, ale je možné se ubytovat v několika místních penzionech a prázdninových bytech. Jsou zde k dispozici také dva kempy.

Škorpilovci se nachází uprostřed hustého listnatého lesa a hned za ním se rozprostírá nádherná, asi jeden kilometr dlouhá pláž. Jen několik stovek metrů směrem na jih se ocitnete na pláži téměř sami. Toto místo je oblíbené hlavně mezi nudisty.
Přes městečka Rudnik a Bjala se dostanete do přímořského střediska Obzor.

Obzor - jedna z pláží
Autor: PaGn
Geografie: 

Bulharsko na Facebooku