Jste zde

Domů » Slunečné pobřeží

Navštivte Slunečné pobřeží

Bulharsko - všeobecně

Prsty se boří do jemného světložlutého písku, oči se toulají po mírných zelených pahorcích, kůže je hlazena teplými slunečními paprsky. Letní destinace Sluneční pobřeží na bulharském pobřeží Černého moře, nacházející se severně od letoviska Burgas, si své jméno skutečně zaslouží.

Překrásné písečné pláže, nejnovější zábavní a sportovní aktivity nebo prvotřídní hotelové služby – to jsou přísady, které mohou vaši dovolenou proměnit v sen. Slunce v hlavní sezóně svítí až 11 hodin denně. Každý návštěvník si v tomto světě plném slunce najde to své. Na ty, kteří hledají zpestření programu, zde čeká bohatá nabídka sportovních aktivit.

Večer se pak můžete pobavit v centru Slunečního pobřeží, kde je několik diskoték, restaurací a klubů s různorodou nabídkou hudebních žánrů a stylů. Při návštěvě je možné využít nabídky mnohých restaurací a okusit tak rozmanitost bulharské kuchyně, stejně jako se seznámit s pohostinností a otevřeností místních obyvatel.

Ti, kteří hledají především klid a odpočinek, si mohou vychutnat krásu místní nedotčené přírody jižního pobřeží Černého moře. Je zde několik přírodních chráněných oblastí, které nabízejí samotu a klid. Návštěvníci, kteří se zajímají o kulturu a historii zase mohou směřovat své kroky do historických center měst Nesebar a Pomorie, které se pyšní římskými, byzantskými a osmanskými památkami.

Pro letní dovolenou trávenou koupáním v Černém moři jsou nejideálnějšími měsíci červen až říjen. V tuto dobu se teplota vody pohybuje mezi 22 a 24°C. Chladivý vítr od moře se i v té nejvyšší sezóně postará o příjemné teploty.

Bulharsko - všeobecně

Bulharsko na Facebooku