Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Lyžařský areál Aleko Vitoša, 2. část

Okolí střediska Aleko Vitoša

Ať už nasednete na vlek kdekoliv, u Dragalevči směrem na Aleko Vitoša a odtud až do horských poloh na Černi Vrch nebo v kabinkové lanovce ze Simeonova přímo do Aleka, město Sofie budete mít neustále na dohled.

Před několika lety nově postavené příjemné hotely (dvou a tříhvězdičkové) se tyčí kolem horní části horského lesa v blízkosti sjezdovek a vleků.

Kromě obvyklých zařízení - restaurací, barů a nočních klubů - najdete v některém z hotelů i wellness centrum s bazénem, saunou, soláriem a posilovnou.

Najdete tu bez obtíží útulné restaurace a bary, kde si můžete zaslouženě vychutnat různé nápoje, podebatovat o svých zkušenostech na lyžařských výletech s novými přáteli, ochutnat vynikající bulharské víno a poslouchat tradiční lidovou hudbu.

Několik malých soukromých hotelů v Simeonovu nebo v Dragalevči na úpatí hor nabízí velmi intimní prostředí a nadto i velmi výhodné ceny.

Pokud chcete zůstat ve starobylém městě Sofie, kde je skutečně široká škála nabídek ubytování, můžete si večer užít mnoho kulturních příležitostí poté, co jste strávili celý den na lyžích.

Po náročném dni se můžete odreagovat v nočním klubu při tanci nebo třeba i ve Státní opeře při nějakém operním představení, či při poslechu některého z pravidelných koncertů v Paláci kultury.

Hory jsou také rájem pro pěší turisty. Zkušení průvodci vám jsou k dispozici pro výlety přes národní park Vitoša, kde můžete obdivovat bohatství a krásu tamních rostlin a živočichů.

Nikdy by neměla chybět aspoň chvilka k návštěvě takových přírodních divů, jako jsou "Kamenná řeka" a "Zlaté mosty“, obří skalní zříceniny z dávno minulých časů.

Můžete podniknout taktéž výlety ke klášteru Rila, známému z období bulharského národního obrození, ke klášteru Bačkovo nebo do města Koprivštice, jenž je chráněnou památkou nebo třeba i do starého města Plovdiv, jedné z nejstarších osad starověké Thrákie.

Geografie: 

Místo

Sofie 42° 41' 39.5376" N, 23° 19' 26.6952" E
Location

Bulharsko na Facebooku