Jste zde

Domů » Lozenec

Lozenec a okolí

Lozenec - pláž

Lozenec leží na nádherném místě mezi dubovým lesem, čistým tmavě modrým mořem a širokou písečnou pláží. Najdete zde mnoho kaváren, restaurací, obchodů i směnárnu. Přes den je zde nejvyhledávanější zábavou koupání a opalování, večer lidé vyráží do klubů a barů.

Cestou do městečka Lozenec na jižním pobřeží Černého moře můžete navštívit středověké a římské obranné pevnosti. Lozenec je ze všech stran obklopen vinicemi. Pláž je přístupná po schodech a celkem strmých cestách. V Lozenci je k dispozici několik lázeňských a wellness zařízení a také kempy.

Dále směrem na jih leží Carevo, dříve zvané Mičurin. V této oblasti nepotkáte mnoho zahraničních turistů, na dovolenou sem jezdí hlavně Bulhaři. Dva kilometry na sever a dva kilometry směrem na jih se nacházejí kempy, které jsou celkem klidné a romantické. V posledních letech byla místní infrastruktura výrazně zmodernizována, nicméně se ještě nedá srovnat například s letoviskem Burgas.

V Carevu se silnice vzdaluje od pobřeží a vede dále k hraničnímu přechodu s Tureckem, k Malko. Podél pobřeží se sice dá dále pokračovat, ale cesta je velmi náročná.
Silnice do Achtopolu je kapitola sama pro sebe. Místní vesnice a městečka leží stranou cestovního ruchu. Zdejší pláže jsou většinou osamělé a jen výjimečně tu potkáte místní obyvatele. Ubytování je možné v soukromí, prostě jen zaklepete nebo zazvoníte u dveří a zkusíte své štěstí.

Achtopol má asi 700 obyvatel. Určitě se zde vyplatí znalost ruštiny nebo bulharštiny, anglicky nebo německy se tu nedomluvíte. Z malého přístavu je možné na rybářské lodi doplout do Careva a odtud dále až do Varny. Na jih od Achtopolu se nachází již jen malé vesničky, osamocené statky a velký národní park.

Geografie: 

Bulharsko na Facebooku