Jste zde

Domů » Varna

Dovolená ve Varně, 2. část

Varna - nedaleký starověký "Kamenný les"
Autor: Icarus Kuwait

Ve středu zájmu ve slunné Varně stojí všechny druhy vodních sportů a vše okolo zábavy na pláži. Na všech plážích bulharského pobřeží vane lehký, občas bouřlivý, relativně chladný vítr. Proto "noví" turisté zjistí teprve až večer, kolik slunce vstřebali a ošetřují si svou připálenou kůži místo užívání nočního života.

Varna má atmosféru pulsujícího velkoměsta, v letních měsících tu není klid ani v noci. Kdo nemá rád hluk a lomoz, ať zůstane raději v místě Sveti sveti Konstantin i Elena (Svatý Konstantin), které se nachází několik kilometrů severně od Varny.

Svatý Konstantin jsou nejstarší mořské lázně v Bulharsku, jejichž dějiny sahají až do 6.století př.n.l., kdy byla oblast ještě součástí kvetoucí řecké kolonie. Tomuto místu dal své jméno klášter Sveti Konstantin pocházející ze 14. století.

Je zde tři km dlouhá, idylicky ukrytá zátoka a je obklopená velkolepým parkem. Zajímavostí je, že pláž je díky strmým skalám od sebe oddělená a vzniklo tím více, před větrem chráněných, romantických zátok, které tvoří oázu klidu.

Kdo si chce a může dovolit něco extravagantního, doporučujeme ubytování v největším hotelu na celém černomořském pobřeží, v hotelu Grand hotel Varna.

Tento 5-hvězdičkový wellness hotel má světový zvuk díky svému rehabilitačnímu a balneologickému centru. Zde si můžete vychutnat jednu z nejlepších lázeňských dovolených. Více než 100 procedur vám nabízí lázeňské a wellness oddělení, která jsou v nejnižším patře hotelu.

Ke službám patří mimo jiné minerální, perličkové a Kneippovy koupele, akupunktury, terapie, různé masáže, bulharské bylinkové inhalace, parafínové zábaly, hojící procedury, medicínská kosmetika, procedury k odstranění křečových žil, psychologické procedury a různé profylaktické programy.

V hotelu je sportovní centrum, které je oceňováno i samotnými sportovci. Koupání je možné v různých koupacích prostorách, které jsou navzájem propojené, ve venkovním i vnitřním bazénu. Jeden bazén je naplněn 38 stupňů teplou, minerální vodou, která je tu i při sprchování.

Jižně od Varenského jezera je v ústí řeky Kamčija přírodní rezervace. Můžete si tady také vypůjčit malý člun a pomalou plavbou objevovat, obklopeni stromy s popínavými liánami, mnoho druhů pozemních i vodních ptáků a hejna štik a kaprů.

Varna - katedrála
Autor: Icarus Kuwait
Geografie: 

Místo

Grand hotel Varna 43° 13' 38.7156" N, 28° 0' 37.5084" E
Location

Bulharsko na Facebooku