Jste zde

Domů » Slunečné pobřeží

Dovolená na Slunečném pobřeží

Část hor "Stara Planina"
Autor: Lea LSF

Asi 30 km severně od Burgasu se nachází největší a nejznámější pobřeží BulharskaSlunečné pobřeží. Je umístěné do zátoky s výhledem na východ a dělá tím dojem klenby. Rozkládá se podél jižního pobřeží Černého moře a má přes osm kilometrů dlouhé a 150 metrů široké, písčité pláže. Přírodní písečné duny a řídká tráva a rostlinky dávají přírodě unikátní vzezření.

Severní část Slunečného pobřeží se rozkládá až k masivním výškám hor "Stara Planina". Na severu hraničí s poloostrovem, na kterém leží antické město Nesebar. Neobvyklá kombinace moře a hor tvoří atraktivní možnosti pro různé druhy turistiky.

Pobřeží je známé svým čerstvým a čistým vzduchem, slunečním svitem, mořem a také mezinárodní soutěží ve zpěvu popových písní "Zlatý Orpheus", která se zde koná již mnoho let. Pobřeží nabízí mnohé možnosti k odpočinku a hýčkání. Wellness a spa procedury, masáže a salóny krásy jsou k dispozici v mnoha hotelech. Kilometry dlouhá pláž, stinné koutky a zelené plochy jsou výborným místem pro odpočinutí od hektických všedních dnů. Odpočinek a zotavení jsou tu psány velkým písmem!

Slunečné pobřeží je vhodné i pro ty, kteří hledají dobrodružství. Je tu 24 hodin denně možnost napětí a zábavy, např. organizované výlety do metropole Istanbul. Zde je možnost poznat 1500 let staré dějiny Bulharska a navštívit mnohé pamětihodnosti. Za vyzkoušení stojí i den na jachtě.

O párty náladu, dobrou atmosféru a osvěžující nápoje se starají četné diskotéky a bary (Live Club "Iceberg", Disco "XL", Disco Club "Mania", Beach Bar "Bedroom Beach", Disco Bar "Briliantin"). Díky široké paletě různých druhů hudby a milé obsluze se těší tyto podniky dobrému jménu a jsou hosty hojně navštěvovány. Různorodé speciality můžete ochutnat v četných restauracích a kavárnách. Ať chcete ochutnat mezinárodní pokrmy, v tradiční bulharské restauraci s folklórní hudbou nebo navštívit příjemné podniky s klavírní hudbou – vše je tu možné.

Bezpochyby je pobřeží atraktivní a zajímavé i pro malé hosty. Mnohá dětská hřiště, vodní klouzačky, dětské bazény, to vše nabízí nekonečnou zábavu. Jemný písek a pozvolné klesání vody v moři nabízí dětem hodiny a hodiny hraní a zábavy v moři. Na širokých zelených plochách v západní části Slunečního pobřeží leží aquapark Action, kde je 13 vodních atrakcí a několik barů a restaurací. Je tu i možnost vodního sportování – plachtění, surfování, jízda na banánu nebo vodních lyžích.

Místo

Aquapark Action 42° 42' 5.1552" N, 27° 42' 24.1452" E
Location

Bulharsko na Facebooku