Jste zde

Domů » Djuni

Djuni

Djuni - jedna z pláží

Djuni je prázdninové středisko na jižním bulharském pobřeží u Černého moře, asi 40 km jižně od města Burgas a 7 km na jih od města Sozopol. Výstavba resortu začala v roce 1986 rakouskou společností, jako součást bulharského projektu.
Místo se skládá především z "Djuni Royal Resortu", do kterého patří pět hotelů: Holiday Village (postaven 1986), Pelican (1989), Belleville (2003), Marina Royal Palace (2004) a Marina Beach (2007).

K tomu ještě připočítejte malý přístav, plavecký bazén s mořskou vodou a další bazény, sportovní zařízení, dětská hřiště a různé možnosti ke stravování. To vše dělá z Djuni ideální místo pro rodinnou dovolenou.
Kromě toho resort sousedí s chráněnou oblastí Alepu s jezerem a s ptačí rezervací, která je součástí přírodního parku Strandža.

Velká, před větrem chráněná zátoka, u které leží prázdninová vesnička, je ideální pro milovníky plavání, plachetnic a pro surfaře. Místní pláž je 4 - 5 km dlouhá a 100 metrů široká, pěkná a čistá, lemovaná půvabnými vilami a hotely v tradičním bulharském stylu.
Dlouhá pláž se táhne podél silnice až do Alipu a Arkutina. Za ústím řeky Ropotamo a 20 km dlouhou přírodní rezervací se dostanete k mysu Maslen Nos. Tady strmé a skalnaté svahy sahají až ke klidným písečným zátokám u moře.

Při cestě k letovisku pojedete kolem starého přístavního města Sozopol, které určitě stojí za návštěvu. Sice v místě nenajdete žádné historické budovy, za to ale nabízí moderní luxusní hotely. Každý, kdo sem přijede, se může těšit na odpočinkovou dovolenou u jedné z nejkrásnějších pláží na černomořském pobřeží. Milovníci hlučných párty tady asi budou zklamáni, protože místní noční život se nedá vůbec srovnávat s tím v letoviscích Slunečné pobřeží a Zlaté Písky.

Geografie: 

Místo

Djuni 42° 22' 21" N, 27° 42' 42.318" E
Location

Bulharsko na Facebooku