Jste zde

Domů » Černomorec

Černomorec

Černomorec, Bulharsko

Malebné letovisko Černomorec se nachází v Bulharsku, v jižní části pobřeží u Černého moře. Leží asi 25 km od města Burgas a 8 km od Sozopolu. Rybářské městečko, kde žije kolem 3 tisíc obyvatel, nabízí mnoho rekreačních, nákupních a zábavních podniků. Najdete zde čtyři pláže, jejich celková délka dosahuje asi 8 km. Vysoké teploty vzduchu a vody nabízejí možnosti využívat k plavání a opalování skutečně celý den.

Kromě pláží s jemným pískem je v blízkosti Černomorce i skalnaté pobřeží. Jsou zde perfektní podmínky nejen pro potápění, rybaření a skoky do vody, ale také pro nudisty. Jedinečná poloha nabízí možnost užít si pláž a nádherné útesy v klidné severní zátoce. 1,5 km od pláže se nachází kemp Gradina, kde je ideální zátoka pro surfaře a dalších extrémní sportovce.

Přímo ve městě se nenacházejí žádné památky, jen se tu zachovalo mnoho domů ve starém stavebním stylu. Bylo zde ale postaveno mnoho moderních komfortních zařízení, jako jsou hotely, kavárny, restaurace nebo přístav. Díky těsné blízkosti Burgasu, Sozopolu a Djuni se můžete rychle přesunout k mnoha dalším rekreačním příležitostem.

Černomorec, Bulharsko
Geografie: 

Bulharsko na Facebooku